För att köpa en kurs behöver du trycka på “boka” och välja kursen som du vill gå under kategori “POLE COURSES” för pole dance kurser nivå 1-4 , och i kategori “SPECIALTY COURSES” för exotic pole och ariel hoop. 

När du köper en pole kurs bokar du inte automatiskt dina klasser! Så fort du har köpt en kurs behöver du boka alla dina klasser/tillfällen för terminen (”BOOK YOUR CLASSES”). Gäller ej exotic pole, pole choreo, aerials.  Där blir du automatiskt inbokad och inga drop-ins är möjligt. 

Vi rekommenderar verkligen att du bokar dina klasser så fort du har betalat för kursen. Det kommer att garantera dig en plats för hela terminen på önskad tid/dag, och då finns ingen risk att någon med drop-in eller klippkort plockar din plats för att det ser ut att finnas lediga platser. Du kan alltid avboka 8 h innan om du sen skulle få förhinder. 

Direkt när du har köpt en kurs behöver du boka alla dina klasser/tillfällen för terminen. Så fort du har betalat för kursen kan du välja dag och boka dina klasser under “Boka” kategori “BOOK YOUR CLASSES”. Du väljer vilken dag och bokar in ALLA dina klasser direkt, för att säkra din plats på klassen. 

T.ex. om du har köpt en kurs för nivå 1 (med en pole klass i veckan) och du planerar att gå på tisdagar, bokar du in dig på alla tisdagar för terminen och du har en garanterad plats på tisdagar för hela terminen. 

Det är alltid möjligt att senare avboka en klass om du är sjuk eller inte kan komma. Om du avbokar 8 h innan klassen börjar kan du ta igen klassen vid ett annat tillfälle, genom att hoppa in på samma typ av klass fast en annan dag. Om du inte inte har avbokat 8 h innan anses tillfället vara nyttjat och du kan inte ta igen klassen.

Om jag upplever något av följande symptom/sjukdom/problem behöver  du ge Ariel Pole Studio ett läkarbevis som tillåter dig att träna pole dance:

– Diabetes

– Bröstsmärtor orsakade av fysisk ansträngning

– Epilepsi

– Yrsel eller svimning

– Ben, led eller muskelproblem

– Astma eller andra andningsproblem

– Nickelallergi

– Skada från en långvarig sjukdom

– Graviditet / Efter graviditet under de senaste 6 månaderna

– Alla andra medicinska tillstånd som kan påverka den fysiska träningen.Genom att kryssa i rutan ” jag accepterar villkoren” accepterar jag även följande regler för Ariel Pole Studio:

– Jag accepterar att jag kan få blåmärken på huden på grund av träningens karaktär.

– Jag accepterar att bli fysiskt hjälpt av instruktören av säkerhetsskäl medan jag lär mig tricks som är riskfyllda, och jag accepterar att prova lättare varianter av tricksen om jag vägrar att vara i fysisk kontakt med instruktörerna.

– Ta bort mina smycken som armband, ringar och halsband då de kan skada materialet och skada min instruktör eller mig själv.

– Ta med egen handduk att torka av mig och stången under och efter träningen.

  • – Tar med egen handduk för att skydda mattan, vid lån av yogamatta i studion.


– Vänta alltid på att instruktören ska hjälpa mig när jag försöker mig på ett nytt trick upp – och ner / med färre kontaktpunkter

– Om jag av någon anledning inte kan delta i en klass, kommer jag inte att få ersättning för de klasser jag missat. (Vid sällsynta tillfällen, som att instruktören inte kan hålla i klassen, kan Ariel Pole Studio flytta en klass efter halva terminen och informera alla deltagare om en extraklass. )

– Om jag är sen till klassen kan instruktören neka mig att delta. Jag är införstådd med att uppvärmningen är en viktig del av träningen, och ska inte missas av säkerhetsskäl.

– Jag accepterar att avboka open pole minst 8 h innan om jag är sjuk eller inte kan komma, och är införstådd med att det kostar 100 kr/h om jag inte dyker upp vid inbokat tillfälle. Även om jag inte avbokar i tid, accepterar jag att avboka ändå för att låta någon annan få chansen att träna.

– Jag accepterar att casual classes är kostnadsfritt (om jag bokat en pole kurs) så länge jag följer reglerna för avbokning. Kan jag inte komma, avboka minst 8 h innan i Agendo (du har då möjlighet att boka in en ny casual class) I värsta fall avboka minst 30 min innan via sociala medier, annars blir du DEBITERAD fullpris 120 kr för uppbokad och missad klass.

– jag respekterar mina instruktörer och medmänniskor i studion och tillåter ingen diskriminering gällande etnicitet, religion, kön, sexuell läggning.

En casual class är en 30 minuters klass med olika fokus för att bygga upp styrka, flexibilitet, olika tekniker eller testa på något nytt inom pole dance som t.ex. handstående, stretching, floor work, transitions, flipps, drops och mycket mer kul! det finns också flera casual classes där du får dansa korta koreografier och testa på olika dansstilar; t.ex. low flow, floor work, sexy pole eller tango pole

Klasserna kan vara på olika nivåer men vi anpassar så att alla kan delta!  

Du kan boka klassen fram till en minut innan klassen startar, men du kan också boka i förväg. 

  • Om du har köpt en pole kurs med träning 1 gång i veckan har du 8 casual classes att använda under terminen (=1 casual class i veckan). 
  • Om du har köpt en pole kurs med träning 2 gånger i veckan har du 16 casual classes att använda under terminen (= 2 casual classes i veckan). 
  • Om du har ett drop-in-kort, kan du inte boka casual class.
  • Om du inte har någon pole kurs kostar det 120 kr. 

Det är bara i pole kurserna 1-4 som casuals är inkluderade i priset, inte koreografikurser eller aerials! 

Det är inte tillåtet att boka extra pole klasser istället för casual classes. I en kurs ingår 8 poleklasser (eller 16 om du har valt att träna 2 gånger i veckan) 

Casual classes är någonting extra som vi erbjuder våra medlemmar utan att betala extra. Om du inte använder dina casual classes kan vi inte erbjuda ersättning! Det är också viktigt att du avbokar din plats 8 timmar i förväg om du inte kan komma, så att någon annan kan ta platsen. Om du inte avbokat blir du debiterad 120 kr för uppbokad plats. 

Hur bokar jag casual class?

När du vill boka din casual class går du till “Boka” – “BOOK MY CLASSES” – “Casual class” och bokar in dig på önskad klass. 

Dina casual classes som är inkluderade i kursen kan du använda när du vill. Du kan använda en casual class i veckan, men du kan också välja att använda 3 stycken den första veckan. Du gör precis som du vill men kom ihåg att din kurs innehåller ett visst antal casual classes. Om de är slut kan du alltid köpa fler för 60 kr styck.

Det är möjligt att ta igen din missade klass om du har en pole kurs och fler klasser i veckan erbjuds. Och om du avbokar i tid! Kom ihåg att du behöver avboka din klass 8 h innan klassen börjar, annars anses klassen vara använd. 

Om du har avbokat i tid, kan du alltid boka in dig på en annan klass följande vecka, om det finns lediga platser. 

I fall det inte finns lediga platser kan du använda din klass till två extra casual classes istället.

Om detta är din allra första pole klass, välkommen! 

Detta är en prova-på-lektion för dig som vill testa pole dance för första gången. Du kommer få prova att klättra på stången, testa nybörjartricks och chansen att ställa alla möjliga frågor!

Om du tycker om träningsformen och vill fortsätta på en nybörjarkurs, är du redo att boka nivå 1 


Du behöver:

  • Ha på dig korta shorts och en kort top (sport-BH, tank top, bikini..) Pole träning kräver att du får grepp på huden och därför behövs hudkontakt. Därför blir det svårt att träna med leggings eller långbyxor.
  • Ta med en liten handduk för att torka bort svett
  • Ta med en vattenflaska för pole träning kan bli utmanande!


OBS viktig regel: INGEN BODY LOTION samma dag som du har din klass. Du vill absolut inte glida när du tränar pole, utan få ett bra fäste! 

Open pole har vi på lördagar och ett par veckodagar. Se schema för aktuell termin. Då kan du komma och träna i studion en timme utan instruktör för att öva på och repetera tricks som du har lärt dig på klasserna. Open pole är inkluderat i polekurserna och kostar ingenting extra. (OBS: Gäller inte kurserna Exotic/Aerial hoop/ flexibility/ pole choreo, drop-in-kort).

Om du har bokat en kostnadsfri open pole men sen inte dyker upp, kommer du att behöva betala 100 kr för bokat tillfälle. Det finns bara 5 stänger och många elever vill nyttja open pole. Har du fått förhinder avbokar du 8 timmar innan.

Om du inte har köpt en polekurs men ändå vill komma på open pole, har du möjlighet att hyra en pole för 100 kr.

Kom ihåg att open pole inte är en klass och våra instruktörer är inte där för att visa och lära ut! Men det är ett bra tillfälle att träna själv och tillsammans med andra medlemmar :

TESTA INTE NÅGOT TRICS SOM DU INTE KÄNNER DIG TRYGG MED ELLER ALDRIG TESTAT INNAN!!

ANVÄND MATTA FÖR TRICKS UPP-OCH-NER!

Open pole on Saturday mornings will allow you to come and train in the studio without instructor. 

This is included in the pole courses and then free of charge (excluding Exotic / Aerial Hoop / Drop-in cards). 

If you do not have a subscription but still want to come to open pole, it is possible as a pole hire, for 90 SEK.

Remember that open pole is not a class and our instructors are not here to teach you anything !


Pole dance är en typ av träningsform, dans och scenkonst som innebär att man rör sig runt en vertikal stång. Pole dance kombinerar dans, akrobatik och smidighet för att skapa en visuellt fantastisk prestation, men som är fysiskt väldigt krävande. Stången kan ställas in på två olika lägen; static och spinning. Vid spinning pole gäller det att få kontroll på snurrandet och sen röra sig långsamt på stången och göra olika poser, som blir ännu vackrare när det snurrar!

Pole dance är idag en populär träningsform i hela världen och det finns ett stort community online som dagligen sprider kunskap och utbyter tekniker och stilar med varandra.

Då pole dance fortfarande är en relativt ny träningsform och sport är det också väldigt fritt att utveckla nya stilar inom pole dance. Detta gör pole dance levande och kreativt som konstform ! Det finns många olika stilar och tekniker inom pole dance; t.ex. power pole med dynamiska och akrobatiska moment, contemporary pole där modern dans blandas med pole och exotic pole där dansen och tekniken utformas efter platåklackar som används för att kunna glida på golvet och med långa ben kunna hypnotisera åskådaren. 

Det går att mixa vilken musik och dansstil som helst med pole dance, i slutändan är det bara ett redskap och fantasin sätter inga gränser! 


Pole dance, pålakrobatik, har egentligen sitt ursprung i Indien och Kina, där olika vertikala tjockare pålar har används för akrobatiska uppvisningar redan för flera hundra år sedan. Då var det bara män som ägnade sig åt denna akrobatik och det var oftast förknippat med styrkeprov och krigare. Chinese Pole används fortfarande mycket i cirkusföreställningar, likaså flying pole som är en flygande stång som både snurrar i en bana, och runt sig själv.

Så här ser indisk „Mallakhamb“ ut och aktiviteten kan ha funnits sen innan Kristus födelse.

https://www.instagram.com/p/B8cN6g2JeiO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Först under depressionen på 1920-talet började cirkusdansare i USA använda tältstänger i sina dansföreställningar och genom inslag av magdans fick pole dance för första gången en kvinnlig, erotisk ton. På 50-talet spred sig pole dance sedan från cirkusens tält till städernas barer och klubbar för att integreras med Burlesque shower. På 70-talet blev pole dance synonymt med strippklubb och försvann helt ifrån cirkusen. Därmed fick pole dance en ny publik och syfte, och även dåligt rykte…

På 90-talet öppnande världens första pole dance skola i Kanada och sen dess är pole dance åter igen en legitim sport, scenkonst och träningsform, med otroligt många idrottare och artister som använder pole dance för att visa upp styrka, flexibilitet och kreativitet.

Pole dance är idag en populär träningsform i hela världen och det finns ett stort community online som dagligen sprider kunskap och utbyter tekniker och stilar med varandra.


Pole dance ger dig ett träningspass för hela kroppen genom att kombinera styrketräning, konditionsträning och flexibilitet. Det arbetar med en mängd olika muskelgrupper, inklusive armar, rygg, mage och ben. Dessutom förbättrar pole dance koordinationen och balansen. Men som med all fysisk aktivitet är det viktigt att träna pole dance på ett säkert sätt och under korrekt övervakning, särskilt om du är ny på det. I en studio kan du få guidning och passning när du lär dig nya tricks och lär dig rätt tekniker från början.


Pole dance är säkert om försiktighetsåtgärder vidtas och rätt tekniker används. Men som med all fysisk träning finns det en risk för skador om lämpliga säkerhetsåtgärder ignoreras. T.ex. är det viktigt att använda rätt teknik från början för att undvika skador och att värma upp ordentligt innan träning. Det är också viktigt att träna på rätt nivå och inte ge sig på tricks som är för svåra och risk för fall finns. I en pole studio får du hjälp med anpassad träning och övningar på din nivå och instruktörer som kan guida dig och passa så att du känner dig säker när du testar nya tricks. I studion finns mattor att ha under stängerna när du tränar på nya tricks. 

När du börjar träna pole dance är det vanligt att få blåmärken och ont i huden, men så fort nervsystemet i huden vant sig vid att det inte är något farligt så slutar det att göra ont och blåmärken kommer bara när du testar nya grepp där huden inte vant sig.

Ariel Pole studio erbjuder nybörjarkurser (level 1) och våra instruktörer har genomgått utbildning för att på ett säkert sätt lära dig pole dance och anpassar även tricks och kombos efter elevernas föresättningar. Till varje snurr eller trick går det alltid att göra en lättare variant som förberedelse.Börja med en ordentlig uppvärmning inklusive kondition och stretch. Börja träna pole dance i en säker miljö med en utbildad instruktör och lär dig rätt teknik och grepp från början. När du tar en lektion i pole dance kommer styrketräning på köpet, eftersom träningen är krävande för musklerna. Det är bra att träna styrka och smidighet upptill som t.ex. gym eller yoga, för en starkare kropp och mindre risk för skada.
Ja, det finns mängder av olika stilar av pole dance, och det kommer nya hela tiden. Då pole dance fortfarande är en relativt ny träningsform och konstform, men samtidigt väldigt populär och levande, utvecklas den snabbt åt alla möjliga riktningar ! Egentligen är stången ett redskap som det går att dansa kring på olika sätt och till olika typer av musik. Fusions med andra dansstilar är väldigt vanligt !

Några av de populära stilarna som vi erbjuder är:

Pole Fitness/sport: Namnet betonar att det just rör sig om fysisk träning (och kom till för att försöka tvätta rent pole dance från sitt rykte pga strippklubbar, och flytta fokus till fitness) och är den vanligaste formen av pole dance som erbjuds av pole studios.

Detta är våra vanligaste kurser och vi kallar dem bara pole dance med olika nivåer. Här lär du dig grundläggande tekniker för att klättra, snurra och göra olika tricks och poser, samtidigt som du bygger upp styrka. Hos Ariel pole studio lär du dig tekniker på både statisk läge (stången rör sig inte) och på spinning (stången snurrar) och under varje lektion tränar du på 2 combos av olika tricks och övergångar.

Ju högre nivå desto längre kombinationer av tricks, och när du behärskar nya tricks och spinns kommer dansen in: rörelserna på stången anpassas till musiken och speciellt på spinning ser det hypnotiskt ut !

Vi erbjuder pole nybörjarnivå 1 upp till mer avancerad nivå 4.

Det går att tävla i pole sport och det arrangeras både SM , VM och andra stora tävlingar världen över. Atleterna bedöms likt gymnaster i styrka, flexibilitet, teknik och svårighetsgrad. Pole dance kvalificerar att komma med som ny sport i SM. 

Exotic Pole: Denna stil framförs ofta på ett mer sensuellt/sexigt/kaxigt och uttrycksfullt sätt med höga platåklackar. Stången är oftast på statiskt läge och danser rör sig mer på golvet än i luften. Tekniker är utformade efter platåklackar/pleasers och dessa får dig (med rätt teknik) att “sväva” runt på golvet, samtidigt som de förlänger benen. Vanliga tekniker inom exotic pole är body/leg waves, floor work, knee drops- det ska hypnotisera ögat !

Exotic pole är för den som vill dansa koreografi och samtidigt utvecklas i smidighet och teknik. Det är ett tufft och svettigt träningspass !

Vi erbjuder en nybörjarvänlig kurs och en mer avancerad kurs. Vi rekommenderar alla att gå en termin pole level 1 först för att lära sig grundläggande grepp och tekniker.

För exotic pole behöver du knäskydd och heels, men det går bra att börja utan skor.

Pole Choreo/Contemporary Pole:

Detta är en stil där du får dansa till uttrycksfull musik och genom dansen berätta en historia. En dansstil som inspirerar dig att knyta an till dig själv både fysiskt och konstnärligt.

Vi inkluderar också olika kortare koreografier i många av våra casual classes, och det är ett perfekt tillfälle att testa på olika stilar inom pole dance och för att lära sig att dansa till musik!

Testa våra casual classes:

Low flow

Floor work

Pirouettes and transitions

Exotic techniques

Tango pole

Sexy pole
Vi använder xpert poles, 45 mm- chrome. Takhöjden är hela 3,40 m !

Vi varierar mellan static och spinning läge. Static kallas det när stången är fast och roterar alltså inte. Detta är bra för att testa nya tricks som kräver spotting av instruktör, när vi dansar koreografier på golvet eller när vi vill göra dynamiska kombos och svinga kroppen runt stången.

Spinning pole är när stången roterar och du kan snurra på den genom att ta lite fart och hålla dig fast. Spinning pole får rörelserna att bli en dans och ser ofta väldigt vackert ut.

Våra instruktörer kombinerar både static och spinning pole när du tränar pole nivå 1, 2, 3 eller 4.

X-Pole har ingen officiell viktgräns. Det beror nämligen också på vilken kraft som används, T.ex. håller det för en vältränad man att med hela sin kraft hoppa och slänga sig på stången för att göra dynamiska tricks. Då väger han mer än dubbelt så mycket som sin vikt. Stängerna är också menade för att göra double pole, alltså 2 personer som snurrar samtidigt.
Under de senaste åren har poledancing blivit populärt bland alla, oavsett kön, så nej det är inte bara för kvinnor. Samtidigt som pole dance har rötter i striptease och exotisk dans och historiskt förknippats med kvinnor, har sporten utvecklats till en form av fysisk träning och konstnärligt uttryck som är tillgänglig för vem som helst som vill!

Den som är villig att lägga ner tid, jobb och passion för att lära sig kommer att utvecklas snabbt.

Ariel pole studio erbjuder kurser och work shops i pole dance till alla, men vi har 16-års gräns på alla våra klasser.
Nej! Även om du saknar flexibilitet kan du fortfarande träna pole dance. En del av pole dance är smidighet, och även om det kan vara fördelaktigt att vara vig är det inte nödvändigt. Pole dance består av styrka, smidighet, koordination och teknik. Vissa tricks kräver mer styrka, andra flexibilitet eller teknik. Vid begränsad flexibilitet kan rörelser anpassas av våra instruktörer.

Många poledansare börjar med lite flexibilitet men blir gradvis vigare i takt med att de tränar mer pole.Nivå 1

I vår studio är nivå 1 kursen du startar med som nybörjare. På nivå 1 lär du dig basic tricks och tekniker för att skapa en stark grund inför nästa nivå. Även om du aldrig tidigare tränat kan du börja nybörjarkursen, du kommer bygga upp den styrka du behöver när du sätter igång.

Vi kommer gå igenom klättring, lättare spins och tricks samt bygga upp grundläggande styrka och grepp.

När du känner att du behärskar de grundläggande Tricksen på nivå 1, diskutera med din instruktör huruvida du är redo att gå vidare till nästa nivå. Det vanligaste är att repetera varje nivå flera gånger, så stressa inte utan det är bättre att du känner att du verkligen kan tricksen innan du går vidare till nivå 2.

Några tricks du kommer att lära dig på nivå 1 är: olika klättringar, martini, fireman spin, attitude spin, chair spin, pole sit, figure head

Nivå 2

På nivå 2 är du redo att börja träna på tricks upp-och ner, och du har tillräckligt mycket styrka för att göra inverts. I kursen kommer du lära dig många nya tricks och längre combos, där även tricks från nivå 1 integreras.

Det är viktigt att diskutera med din instruktör innan du går vidare till nästa nivå. Repetera nivå 2 så länge du vill och var inte orolig att du inte lär dig något nytt: varje termin lär du dig nya kombos och kursen kommer fortfarande vara utmanande !

Några utan tricksen som ingår i nivå 2 är : leg hangs, Gemini, Butterfly, Superman, Star/Viva, Layback, Inverted Crucifix…

Nivå 3

På nivå 3 kommer du att träna på längre combos med tricks på mellannivå. Du kommer också träna på och lära dig tricks på avancerad nivå, vilket kräver mer styrka, grepp och flexibilitet.

Repetera kursen så många gånger du vill. Varje termin innehåller olika combos, så du lär dig alltid något nytt!

Några av tricksen som ingår i kursen: Shoulder mount, Ayesha, Brass monkey, Cupid, Reiko, Drops…

Nivå 4

Om du väljer att träna på nivå 4 är du säker på aerial inverts, Shoulder mount, Ayesha och har tillräckligt mycket styrka för längre combos med avancerade tricks. Vi jobbar också på explosiva tricks på static som olika flips och drops.

Den här kursen är för dig som har tränat länge och är redo för att ta din pole dancing till en avancerad nivå!Nej! Även om du saknar flexibilitet kan du fortfarande träna pole dance. En del av pole dance är smidighet, och även om det kan vara fördelaktigt att vara vig är det inte nödvändigt. Pole dance består av styrka, smidighet, koordination och teknik. Vissa tricks kräver mer styrka, andra flexibilitet eller teknik. Vid begränsad flexibilitet kan rörelser anpassas av våra instruktörer.

Många poledansare börjar med lite flexibilitet men blir gradvis vigare i takt med att de tränar mer pole.Aerial hoop är en annan form av aerials/ luftakrobatik där du lär dig tricks och kombinationer i en snurrande ring som hänger ner från taket. Du kommer även få träna att sätta ihop tricksen till kombinationer samtidigt som ringen snurrar.

Vi erbjuder både nybörjarkurs och fortsättningskurs. 


Aerial silks är en dansform där du klättrar upp för ett elastiskt tyg fastsatt i taket, för att sedan svepa in dig och skapa olika vackra kombinationer. Aerial silks är en cirkusdisciplin där du kombinerar styrka, smidighet och drömmen att bli en cirkusprinsessa/prins ! 

Vi erbjuder både nybörjarkurser och fortsättningskurser.