OM OSS

Ariel pole studio grundades av två vänner, Sara Eliasson och Kavida Sagadevin, 2021 som Malmös första riktiga pole studio med fullt fokus på pole dance och aerial arts. 

Hos oss möter du utbildade instruktörer med kunskap och värme och vi erbjuder kurser på olika nivåer och inom olika dansstilar. 

Vi är övertygade att pole dance är för alla och vi älskar att se hur våra elever utvecklas. Vill du komma igång med träning och samtidigt skaffa dig ett nytt fritidsintresse, tveka inte!

Och det bästa är…Du behöver inte ha någon speciell träningsbakgrund, eller bli starkare innan du börjar pole dance. Pole dance är givande på alla nivåer och du kommer bli starkare utan att ens behöva tänka på det!

Hur ser en lektion i pole dance ut?

Vår studio är liten och mysig, och det är max 8 personer på klasserna, med 5 stänger som är 3,40 m höga! 

Vårt mål är att du ska känna dig så bekväm som möjligt när du börjar träna hos oss. Våra klasser är 1 timme och vi börjar alltid med 15 min uppvärmning utan och på stängerna. Därefter lär du dig tricks och övergångar, det vi kallar för combos, anpassade efter din nivå. Timmen avslutas med en kort stretch. Vi har 4 grupper av nivåer: Nivå 1, nivå2, nivå 3 och nivå 4. Nivå 1 är alltså för nybörjare och inga förkunskaper krävs!!

Dessutom erbjuder vi kurser i pole choreo, exotic pole 1 & 2, aerial hoop, aerial silks, flexibility- samt fokusklasser i allt inom pole!

ÄR POLE DANCE FÖR DIG?

Pole dance passar absolut alla ! Det spelar ingen roll vilken ålder, kroppstyp, jobb eller träningsvana. Pole dance är faktiskt det bästa sättet att börja träna då det är en kombination av styrka, flexibilitet och koordination som du får på köpet när du lär dig tricks och har kul. Pole dance är väldigt givande. 

Oroa dig inte att du inte är tillräckligt stark, du kommer bli starkare med tiden.

Du behöver inte vara vig, du kommer att bli vigare. 

Det är aldrig för sent att börja, du kommer bara bli äldre. 

Så…. ja, pole dance är definitivt något för dig!

Har du frågor? Tveka inte att maila: info@arielpolestudio.se

Vilken nivå ska jag välja ?

Nivå 1 (Nybörjare)

I vår studio är nivå 1 kursen du startar med som nybörjare. På nivå 1 lär du dig basic tricks och tekniker för att skapa en stark grund inför nästa nivå. 

Vi kommer gå igenom klättring, lättare spinns och tricks samt bygga upp grundläggande styrka och grepp. 

När du känner att du behärskar de grundläggande Tricksen på nivå 1, diskutera med din instruktör huruvida du är redo att gå vidare till nästa nivå. Det vanligaste är att repetera varje nivå flera gånger, så stressa inte utan det är bättre att du känner att du verkligen kan tricksen innan du går vidare till nivå 2. 

Några Tricks du kommer lära dig på nivå 1 är: olika klättringar, martini, fireman spin, attitude spin, chair spin, pole sit, layout, hello boys..

Nivå 2 (Mellan 1)

På nivå 2 är du redo att börja träna på tricks upp-och ner, och du har tillräckligt mycket styrka för att göra inverts. I kursen kommer du lära dig många nya tricks och längre combos, där även tricks från nivå 1 integreras. 

Det är viktigt att diskutera med din instruktör innan du går vidare till nästa nivå. Repetera nivå 2 så länge du vill och var inte orolig att du inte lär dig något nytt: varje termin lär du dig nya kombos då kursen kommer fortfarande vara utmanande ! 

Några utan tricksen som ingår i nivå 2 : Gemini, Scorpio, Butterfly, Superman, Star/Viva, Layback, Inverted Crucifix, Cupid…

Nivå 3 (Mellan 2)

På nivå 3 kommer du att träna på längre combos med tricks på mellannivå. Du kommer också träna på och lära dig tricks på avancerad nivå, vilket kräver mer styrka, grepp och flexibilitet. 

Repetera kursen så många gånger du vill. Varje termin innehåller olika combos, så du lär dig alltid något nytt! 

Några av tricksen som ingår i kursen: Shoulder mount, Ayesha, Brassmonkey, Cupid, Reiko, Drops…

Nivå 4 (Avancerad)

Om du väljer att träna på nivå 4 är du säker på aerial inverts, Shoulder mount, Ayesha och har tillräckligt mycket styrka för längre combos med avancerade tricks. Vi jobbar också med explosiva tricks på static som olika flips och drops. 

Den här kursen är för dig som har tränat länge och er redo för att ta din pole dancing till avancerad nivå!